Hvor lang tid går der, før et hudplejeprodukt kan forventes at virke?

Mange af os har sikkert oplevet at købe et hudplejeprodukt, med løfter om øjeblikkelige mirakler, hvorefter vi er blevet lidt skuffede over resultaterne. Eller mangel på samme. Faktisk er det sådan, at produkter, der lover “øjeblikkelige resultater” ikke rigtigt arbejder på langsigtede forbedringer i huden og de kan dermed modvirke dine måske ellers gode og positive rutiner. Vores erfaring siger os, at det er det lange, seje træk med en regelmæssig og nærende rutine, der forbedrer vores huds langsigtede tilstand, men det kan være meget demotiverende når du ikke ser en forskel hurtigt og heller ikke er sikker på hvor længe du bør vente, før du afskriver et produkt.

Desværre er der ikke rigtigt et enkelt, klart svar på dette: Det varierer mellem produkttyper, anvendte ingredienser, den ønskede effekt og en persons hudcyklus. Hudcyklusen er den proces, hvor nye hudceller dannes, bevæger sig ud gennem huden, for til sidst at ende på det øverste lag som døde hudceller. Efterhånden som vi bliver ældre tager denne cyklus længere og længere tid: i de tidlige 20’ere er det generelt omkring 14-21 dage, hvilket øges til omkring 28 dage når man når op i 40-års alderen. Når vi når op i 50’erne og 60’erne tager det mellem 60 og 90 dage. Det er en ret markant stigning! Efterhånden som hudcyklusen går mere langsomt, begynder de døde celler at ophobes på overfladen af ​​huden, hvilket kan gøre, at de fine linjer ses mere tydeligt, bakterier kan ophobes og alderspletter kan forekomme. Det er derfor vigtigt når vi bliver ældre, at vi vælger produkter, der fremmer hurtig celleomsætning og sørger for nænsomt at eksfoliere vores hud, for at fjerne de døde hudceller. Det er også vigtigt at tage højde for din hudcyklus’ mest sandsynlige tidsperiode, før du opgiver et produkt som du ikke synes har leveret som lovet.

Hele fundamentet i en god hudplejerutine er som bekendt en god rens. Vi kunne simpelthen ikke leve uden! Men fordi de jo vaskes af huden i stedet for at blive og trænge ind, reagerer de faktisk ikke på hudcyklussen, og får ikke tid til at arbejde lige så meget som andre typer produkter. Hvis du vælger den rigtige rens til din hudtype – og vi anbefaler, at du kigger på mulighederne på vores hjemmeside for at finde den perfekte til dig – bør din hud straks føles frisk og ren, men ikke lukket eller have behov for en masse fugtighedscreme efter skylning. Du vil sandsynligvis ikke finde en rens, der forvandler huden fra den ene dag til den anden, men snarere en, der fjerner oplagret snavs, som akkumuleres dagen igennem, og som giver en god base for dine øvrige hudplejeprodukters virke. Hvis du vælger et produkt som vores Daily Detox Facial Wash, får du ekstra fordele ved ingredienser som moringapeptider, som hjælper med at beskytte huden mod forurening og afbalancerer hudens naturlige olieproduktion.

Også når det gælder fugtighedscreme er der mere tale om en maraton end en sprint, når det kommer til forbedringer. Mens mange fugtighedscremer indeholder ingredienser som hyaluronsyre, som skaber fylde og minimerer synligheden af rynker, er det de langvarige fordele, du bør se nærmere på. Et godt eksempel på dette er vores Multi Peptide 360 ​​Moisture Cream, der giver næring til huden med Sacha Inchi og kokospeptider, samt cupuacusmør, der understøtter hudens kollagen og elasticitet. Dette resulterer i mere elastisk og smidig hud, der bevarer en ungdommelig glød længere. Den indeholder også en god dosis cacayolie, hvis bio retinol og linolsyre understøtter hudbarrieren og indkapsler fugt over længere tid. Produktet fungerer lige så meget som en forebyggende foranstaltning, som en kur og er en del af vores Age Smarter 360 koncept – så det er faktisk en god idé at begynde at bruge det, før du selv mener at​​ du har brug for det. Hvis du vil have varige resultater, skal du vente flere uger eller endda et par måneder – men vi lover, at det er det hele værd! Og i mellemtiden bliver din hud næret, plejet og fugtet takket være de hurtigtvirkende ingredienser. Det er da svært at argumentere imod, ikke sandt?

Med serum er det så lidt sværere. De er nemlig designet til at gå målrettet efter specifikke udfordringer og indeholder stærke, koncentrerede ingredienser. Derfor kan den tid, som det tager for dem at virke, variere enormt. Tommelfingerreglen er, at du bør give det fire til seks uger, før du ser de ønskede resultater. Men ligesom fugtighedscreme indeholder serumprodukter også ofte ingredienser, som giver dig mulighed for at se en øjeblikkelig fordel. Vores Hyaluronic Serum 200 indeholder, som navnet antyder, hyaluronsyre som en af de mest prominente ingredienser. Dette giver en straksdosis fugt til huden, og på lidt længere sigt virker granatæble-ekstrakten regulerende på celleomsætningen og den styrker hudbarrieren. Det betyder, at hudcyklussen på lang sigt øger hastigheden, og fugtigheden opretholdes lettere. Denne fordel betyder, at din hud faktisk forbedres over tid, i stedet for at stå i stampe i tilbagevendende problemer, der blot behandles på stedet. På samme måde indeholder vores Rainforest Rescue Blemish Serum pilebark, som er en naturlig kilde til salicylsyre, samt en blanding af acai og copaiba, hvilket reducerer talgproduktionen over tid. Salicylsyre går målrettet efter allerede eksisterende bumser og urenheder, mens acai og copaiba sikrer, at fremtidige udbrud både bliver mindre alvorlige og mindre hyppige. Det er en win-win løsning!

Hvis du akut har behov for en behandling der gør underværker, er den bedste løsning nok en ansigtsmaske. De er designet til at blive brugt som hurtige løsninger, så de er ideelle før en stor dag. Det betyder dog ikke, at du ikke kan bruge dem regelmæssigt. Mange masker indeholder ingredienser, der som serum og fugtighedscreme arbejder over tid, for at give dig sundere og mere strålende hud. En almindelig ansigtsmaske en gang om ugen (eller deromkring) kan gøre underværker – og det betyder jo også, at du får en smule forkælelse! Begge vores ansigtsmasker er gode til alle hudtyper, så det du kan vælge hos os afhænger blot af dine personlige præferencer. Vores Miracle Mask indeholder naturlige AHA’er, der er blevet et buzzword i skønhedsbranchen. Og det med ​​god grund: de fungerer som blide kemiske eksfolianter. Dette kan lyde lidt skræmmende, men det betyder bare, at døde hudceller forsigtigt fjernes fra overfladen, så de nye nedenunder hurtigere kommer igennem. AHA’er binder også fugt til huden, hvilket efterlader den elastisk og spændstig. Den er fantastisk som en straksløsning alene af den grund, men der er mere: den indeholder også peruviansk maca, som øger cellefornyelsen. Det betyder, at du får flere friske hudceller på det øverste lag af huden og dermed en mere klar og strålende teint. Vores Radiant Glow Mask er en blid fysisk exfoliant, og indeholder pulver af kokosnød, der hjælper med at fjerne døde hudceller. Som enhver anden ordentlig maske, indeholder også denne ingredienser, der hjælper huden over tid: Rå kakao bruges for dets antioxidant egenskaber, som beskytter huden mod frie radikaler og er rig på magnesium, C-vitamin og omega-6. Disse stoffer fremmer alle cellefornyelsen.

Så desværre er der ikke et enkelt svar på spørgsmålet om, hvor længe hudplejeprodukter bør have tid til at virke. Vi vil anbefale at du venter mindst en måned, før du beslutter om et produkt virker eller ej. Måske endda endnu længere, hvis din hud er mere moden og sandsynligvis har en længere hudcyklus. Det er dog klart, at hvis din hud reagerer irriteret, allergisk eller negativt første gang – ja, så bør du straks holde op med at bruge det. En svag rødmen kan være naturlig, når man bruger effektive midler som retinol (forsøg i så fald gradvis at opbygge den tid, det forbliver på dit ansigt), men mere alvorlige og længerevarende udslag er generelt tegn på, at det ikke er det rigtige produkt til dig.

Der er ikke noget der tyder på, at regelmæssige skift af hudplejeprodukter eller rutiner gør dig mere modtagelig overfor ingredienserne. Så hvis du har fundet et produkt der virker for dig, så hold dig til det! Du vil opleve at forbedringerne føles mindre drastiske, men det skyldes blot at basisniveauet for din huds velvære bliver bedre, end da du først begyndte at bruge produktet. Vi anbefaler, at du tager billeder af din hud frem for at notere forbedringerne, så du kan se tilbage og se, hvor meget indflydelse et produkt faktisk har haft på din hud.

Vi kan godt forstå hvis du er ivrig efter at prøve nye produkter. Prøv at tilføje ét produkt til din regelmæssige rutine ad gangen, og hold ved det et stykke tid. På denne måde ved du præcis, hvad produktet gør for din hud, og du ved også straks om din hud reagerer negativt på netop det. Men giv ikke op, hvis din hud ser ud på samme måde dagen efter at du har taget dit nye yndlingsserum i brug!