Hvad betyder ‘naturlig’ og ‘økologisk’ egentlig?

[vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_column_text]

Du har nok set en procentdel af naturlige og økologiske ingredienser på vores produkter, men hvad betyder de egentlig?

Man kan nemt være tilbøjelig til at tro, at naturlige og økologiske ingredienser er mere eller mindre det samme – men det er ikke nødvendigvis tilfældet. Bare fordi en ingrediens er naturlig, betyder det ikke automatisk, at den også er økologisk. På samme måde, så kan eco-friendly hudpleje også betyde vidt forskellige ting.

Læs mere herunder, for at blive klogere på hvad naturlig og økologisk hudpleje virkelig betyder, og hvordan Evolve Beauty er et eco-friendly skønhedsbrand.

HVAD BETYDER NATURLIG HUDPLEJE?

Skønhedsprodukter der bruger ingredienser, der er udvundet fra naturlig oprindelse kan defineres som ’naturlig’. Naturlig oprindelse betyder, at ingredienserne dyrkes naturligt, frem for at blive syntetisk fremstillet fra petrokemiske ingredienser.

Det er værd at bemærke, at naturlig ikke er ensbetydende med at det er godt, samtidig med, at syntetiske ingredienser ikke nødvendigvis er dårlige. Der er mange kemikalier, der er ‘naturlige’, men giftige for os – et eksempel heraf er efeu.

HVAD ER COSMOS NATURAL?

Hos Evolve Beauty bruger vi en uafhængig certificering for at kontrollere, at vores produkter er naturlige og økologiske. 25 produkter i vores sortiment er COSMOS Organic certificeret og yderligere 7 er COSMOS Natural certificeret.

COSMOS Certificeringen hjælper forbrugerne med at identificere produkter, der er naturlige og økologiske. De garanterer produkter, der er miljømæssige ansvarlige, respekterer biodiversitet og er ansvarlige for brugen af naturlige ressourcer, så du kan købe dine produkter med god samvittighed.

I et COSMOS Natural certificeret produkt, er det kun ingredienser fra naturlig oprindelse, der er tilladt, undtagen en restriktivt godkendt liste med ingredienser, der er tilladt i små mængder. Hver ingrediens er screenet meget omhyggeligt for at være sikker på, at den møder de stringente standarder for forarbejdning. Der er mange andre dele af standarden for, hvordan produkterne producers, og endda også hvordan affaldet håndteres. For flere detaljer på den fulde standard, kan du læse mere på COSMOS hjemmeside her.

HVORFOR VÆLGER EVOLVE BEAUTY AT BRUGE NATURLIGE INGREDIENSER?

Mennesker har udviklet med naturen i årtier, og vi tror, at vores kroppe er mere kompatible med naturlige ingredienser. Vores kroppe kan allerede genkende de naturlige ingredienser, og vil måske behandle syntetiske alternativer som giftstoffer, som den derfor udstøder.

Et eksempel på en naturlig ingrediens, som vi elsker, er hyaluronsyre. Det er en kraftfuld ingrediens, som er særligt kendt for sine fugtende egenskaber, og den kan holde op til 1000x sin egen vægt i vand. Hyaluronsyre er naturligt til stede i vores kroppe, hvor det hjælper med at fastholde fugt i huden, så den fremstår frisk og opstrammet.

Med alderen daler niveauet af hyaluronsyre i kroppen, og derfor kan vi få brug for at give vores hud et lille ekstra boost ved at bruge hyaluronsyre i vores hudpleje.

HVAD BETYDER ØKOLOGISK?

Økologi står for at arbejde med naturen – ikke imod. Økologiske ingredienser er dyrket uden syntetisk gødning, pesticider og genetiske modificerede organismer.

HVORFOR VÆLGER EVOLVE BEAUTY ØKOLOGISKE INGREDIENSER?

At vælge ingredienser, der er økologisk dyrket, har mange fordele for miljøet.

Ikke-økologisk dyrkning forgår ved brug af pesticider og kemikalier, der kan have en ødelæggende effekt på verdens økosystem. De berørte områder kan opleve et fald i frugtbarhed i jorden, tab af biodiversitet (herunder bestøvere som humlebier), og højere CO2-aftryk.

Vi bruger omkring 53 økologisk certificerede ingredienser på tværs af vores produktsortiment. Det betyder, at der i gennemsnit fjernes 3,5 tons ekstra kuldioxid sammenlignet med ikke-økologiske ingredienser.

Ved at gøre dette, forbedres biodiversiteten med op til 50% mere med økologiske produkter.

Økologiske ingredienser har også vist sig at indeholde flere næringsstoffer sammenlignet med de konventionelle alternativer.

Dette skyldes, at disse planter gennemgår mikro-stressrespons, der gør dem stærkere og dermed overlever bedre under miljømæssigt pres. Dette er kendt under betegnelsen xenohormesis.

Næringsstofferne ledes tilbage økosystemet og ned i jorden. Dette øger jordens frugtbarhed, der føres tilbage til planterne.

Ingredienser der er dyrket uden de økologiske rammer, oplever ikke samme form for pres grundet de syntetiske kemikalier, der bekæmper skadedyr og ukrudt.

Vi tror på kraften i de økologiske ingredienser, fordi de arbejder med vores kroppe og det naturlige miljø.

HVAD BETYDER DET, NÅR ET PRODUKT ER ØKOLOGISK CERTIFICERET?

Når noget er COSMOS certificeret som økologisk, så ved forbrugeren, at produktet lever op til en stringent standard. 30 af Evolve Beautys produkter er certificeret til netop denne standard.

COSMOS opdeler landbrugsingredienser i fysisk forarbejdet form (eksempelvis koldpresset solsikkeolie) og kemisk forarbejdet form (eksempelvis en vaskeingrediens, der er af naturlig oprindelse, såsom natriumcocosulfat)

Ligesom enhver ingrediens og produkt skal møde COSMOS Natural standarden, så skal COSMOS Organic produkter også indeholde 20% økologiske certificerede ingredienser (heri er vand inkluderet, som ofte er 60-70% af det totale ingrediensforhold i produktet) og 95% af de fysisk forarbejdede landbrugsingredienser skal være økologisk certificerede.

HVAD ER FORSKELLEN MELLEM NATURILG OG ØKOLOGISK?

Den primære forskel mellem naturlig og økologisk er, at ’naturlig’ handler om ingrediensen i sig selv, hvor ’økologisk’ betegner processen bag ingrediensen.

Naturlig er når ingrediensen kommer fra naturen, og økologisk betyder, at den arbejder med naturen.

HVORDAN UDVIKLER VI OS FOR AT BLIVE MERE NATURLIGE OG ØKOLOGISKE?

Vi gør alt hvad vi kan, for at være ærlige omkring hvor naturlige vores produkter er. På hver label vil du finde en procentdel af naturlige og økologiske ingredienser for fuld gennemsigtighed. Dette gør vi for at sikre os, at vores kunder ved lige præcis, hvad de påfører huden.

Vi bruger som minimum 98% naturlige ingredienser i hvert produkt og vi sigter efter at have så mange økologiske ingredienser, som overhovedet muligt.

Mens alle vores produkter indeholder en høj procentdel af naturlige og økologiske ingredienser, arbejder vi fortsat på at få COSMOS certificering på hele sortimentet.

I nogle tilfælde betyder det, at vi bliver nødt til at lave mindre modifikationer i vores formler, og det tager tid. Så hvis dit favoritprodukt ikke har en certificering endnu, så bare rolig; det kommer!

Omkring år 2023 håber vi, at vi har fået certificeret 95% at vores produkter.

HVAD ER ECO-FRIENDLY HUDPLEJE?

At være eco-friendly betyder, at vi man bruger miljøvenlige materialer og processer, for at reducere den negative effekt på verden omkring os. Dette kan være i måden en ingrediens er udvundet på, eller hvordan produktet pakkes.

Eco-friendly hudpleje er et skridt mod at være bæredygtige i en industri, der ellers producerer meget affald og plastikemballage. Vi tror på, at med en bevidsthed om miljøet kan man være med til at gøre noget positivt både for vores hud og miljøet på en og samme tid.

HVORDAN ER EVOLVE ECO-FRIENDLY?

Bæredygtighed er i hjertet af alt, hvad vi laver hos Evolve Beauty. Vi er forpligtet til at finde bedre løsninger for at lave vores produkter endnu grønnere.

For at være helt transparente for vores kunder, har vi dokumenteret vores rejse i vores Sustainability Report, som vi vil opdatere hvert år. Fra at beskytte biodiversitet og være klimapositive, omhandler den fem nøgleområder, som vi har opnået indtil videre, og som vi går efter at ramme i fremtiden.

Et af disse områder omhandler at være Plastic Negative. Som virksomhed kan har vi forståelse for problemet med plastik. Samtidigt med, at det er et nemt og let håndterbart materiale, så ender det mest af det i naturen og på lossepladser, hvor det gør stor skade.

“95% af emballagen i skønhedsindustrien smides ud efter bare 1 gangs brug.”

Vi går efter at reducere så meget plastikspild i vores produkter, som overhovedet muligt. 60% af vores emballage indeholder allerede genbrugsindhold og 100% af glas og plastikflasker og -låg er genanvendelige. Vi har også opgraderet vores papemballage til FSC-certificeret græspapir, som er 100% kompostbar, og bruger 99.9% mindre vand end en standard papkarton ville.

Vi har også indgået et samarbejde med rePurpose Global om at fjerne dobbelt så meget plastik fra miljøet, som vi bruger i vores emballage. Dette betyder, at vi har modtaget Plastic Negative Certificeringen, og vi er det første brand i UK til at modtage denne.

Vi har investeret i et rePurpose Global projekt, der arbejder på at fjerne flerlags plastikemballage, som ellers ville ende på lossepladser i Aurangabad, Indien. I løbet af året vil der være omkring 10,680 kg mindre plastik på lossepladserne, og 30 kg CO2-udslip vil blive fjernet fra miljøet. Vi er stolte af at være Plastic Negative og påvirke miljøet positivt. Du kan være sikker på, at når du køber fra Evolve Beauty, så hjælper du ligeledes med at fjerne plastik fra miljøet.

Ud over at være Plastic Negative, så forsøger vi også at måle og reducere vores kulstofudledning, fra vores eco-studio, der udelukkende bruger vindenergi til bæredygtig udvinding af ingredienser så tæt på UK, som muligt. Vi har indgået et samarbejde med Earthly for at udligne 110% af de hidtil målte kulstofudledninger, hvilket har medført, at vi er blevet tildelt en Climate Positive certificering.

Ved udgangen af dette år, håber vi at måle og udligne hele vores CO2- aftryk og fortsat kæmpe mod klimaændringerne.

Vi lever I en verden, der giver så meget til os, og det er på tide, at vi giver tilbage. Som virksomhed er bevidste over vores påvirkning og ansvar for at beskytte miljøet.

[/vc_column_text][vc_separator type=”transparent” thickness=”20″][/vc_column][/vc_row]