Hvad er maskne?

[vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_column_text]

Egentlig ville vi hellere have skrevet noget om vores nyeste ansigtsmaske og alle de fantastiske fordele, som de giver din hud. Men i lyset af årets gang her i 2020, ja, så er vi jo blevet vant til en lidt anden form for maske.

Vi bærer nu alle ansigtsmasker, eller mundbind, offentligt for hver især at gøre vores til at forhindre spredning af Covid-19, og selvom det er nødvendigt og lige præcis hvad vi bør gøre, så sker der noget med huden under tildækningen, og det er derfor vigtigt at vi tager vare på hudens sundhed.

Ansigtsbeklædning, som mundbind, er nu obligatorisk mange steder i det offentlige rum, herunder butikker, restauranter/caféer og i den offentlige transport. Det betyder, at mange af os bærer beskyttelse mere regelmæssigt. Du kan få forskellige typer genanvendelige stofbeklædninger, og dem elsker vi, fordi de reducerer spild og er mere bæredygtige. Og så findes de i mange forskellige farver og mønstre. Og selvom det at bære beskyttelse er et stort skridt fremad i bekæmpelsen af virussen, ja, så er der også nogle mindre gode sider.

Fra starten af pandemien advarede de personer, der anvender ansigtsmasker mange timer dagligt, om de problemer, som de døjer med. Fra sensitiv, irritabel hud til udbrud og udslæt. Tildækningen synes enten at skabe nye hudproblemer eller forværre dem, som allerede er der.

Urenheder efter anvendelse af mundbind er helt almindeligt, så her er nogle måder, hvorpå du kan pleje din hud under tildækningen.

Vask dine mundbind regelmæssigt

Hvis du bruger genanvendelige mundbind, er det meget vigtigt at vaske dem regelmæssigt. Ikke alene vil dette hjælpe med at undgå spredning af enhver infektion, men det betyder også, at du undgår ophobning af bakterier, der muligvis har samlet sig på din hud.

Rens din hud

Som du måske har bemærket, kan huden under tildækning begynde at producere mere sved end normalt, og du ved muligvis også, at overskydende sved og talgproduktion er en af de mest almindelige årsager til urenheder. Det er her, vi kan begynde at se den såkaldte ‘maskne’ opstå. Dette nye udtryk er navngivet efter de irriterende urenheder, der opstår efter brug af mundbind.

En simpel tretrins hudplejerutine, der bruger naturlige ingredienser som f.eks. salicylsyre, er alt, hvad du har brug for, for at afhjælpe disse udbrud og forhindre, at de overhovedet opstår.

Hvorfor ikke prøve denne rutine, hvis du er plaget af maskne?

Trin 1: Rens huden

Brug vores Daily Detox Facial Wash til at rense, detoxe og afbalancere huden. Det er en lækkert skummende ansigtsrens, der fjerner urenheder og efterlader huden glat og blød. Den indeholder også moringapeptider, der beskytter mod forurening.

Trin 2: Rens tilstoppede porer

Når du har renset dit ansigt, kan du påføre vores Liquid Radiance Glycolic Toner på en vatrondel og tørre nænsomt henover ansigtet. Denne flydende peeling afhjælper irritation i huden. Den indeholder pilebark, som er en naturlig kilde til salicylsyre. Den øger celleomsætningen og tackler urenheder og giver dermed en mere sund og strålende hud.

Trin 3: Gå målrettet efter urenhederne

Hvis du oplever flere urenheder end normalt, bør du anvende vores Rainforest Rescue Blemish Serum. Du kan enten bruge det i hele ansigtet eller direkte på eventuelle problemområder såsom hagen eller omkring munden. Dette serum reducerer talgproduktionen (og dermed problemstederne) og efterlader din hud klarere, samtidig med at det modvirker fremtidige udbrud.

Afhjælp irritation

Brug af mundbind over en længere periode kan også forårsage generel irritation i huden, så det er vigtigt at vælge produkter, der virker beroligende og fugtende.

Gå efter produkter, der eventuelt indeholder anti-inflammatoriske ingredienser og naturlige fedtstoffer, som olie og smørstoffer, der nærer og plejer din hud. Vores Daily Renew Facial Cream er en fugtighedscreme, der beroliger og fugter. Den indeholder økologisk arganolie med et højt indhold af E-vitamin, samt fedtsyrer, der genopbygger strabadseret hud og samtidig modvirker yderligere skader.

Et andet godt produkt at bruge på irriteret og sensitiv hud er vores Miracle Facial Oil. Denne lette ansigtsolie indeholder naturlig retinol fra økologisk hyben, samt antioxidanter fra økologisk arganolie, der revitaliserer og genopfrisker huden. Olien indeholder tillige økologisk olie af sort kommen, der nærer huden og dulmer irritation.

Så husk, at det er vigtigt at bære mundbind, især i lukkede offentlige rum, som eksempelvis når du skal i supermarkedet eller med offentlig transport, men der er så afgjort meget vi kan gøre for at gøre det lettere at bære dem og samtidig passe på hudens sundhed.

[/vc_column_text][vc_separator type=”transparent” thickness=”20″][/vc_column][/vc_row]