Hvad er F-vitamin, og hvordan fungerer det?

[vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_column_text]

F-vitamin er rig på Omega-6, som er vigtigt i relation til at opretholde sund hud og et sundt hår. Det høje fedtsyreindhold betyder, at det giver en række sundhedsmæssige fordele, lige fra mental sundhed til forbedret hjertesundhed. Men hvorfor skal vi bruge F-vitamin i vores hudpleje?

I denne blog vil vi komme ind på hvad det faktisk er, hvor det findes, fordelene ved F-vitamin og hvordan man inkluderer det i hudplejerutinerne.

[/vc_column_text][vc_separator type=”transparent” thickness=”20″][vc_column_text]

Hvad er F-vitamin?

[/vc_column_text][vc_column_text]

F-vitamin består af to essentielle fedtsyrer. Disse er alfa-linolensyre (ALA), en omega-3 fedtsyre og så linolsyre (LA), en omega-6 fedtsyre. De er begge utroligt vigtige og spiller en afgørende rolle for vores huds sundhed.

Du kan opnå sundhedsmæssige fordele, såsom reduceret inflammation og et stabiliseret blodsukker ved at inkludere mad med et højt indhold af F-vitamin i din diæt, eller du kan anvende det topisk på din hud, og dermed få nytte af fordelene i forbindelse med din hudpleje.

[/vc_column_text][vc_separator type=”transparent” thickness=”20″][vc_single_image image=”18442″ img_size=”full” qode_css_animation=””][vc_separator type=”transparent” thickness=”20″][vc_column_text]

Hvor findes det?

[/vc_column_text][vc_column_text]

Der er mange fødevarer, der fungerer som gode kilder til F-vitamin, og som er super lette at medtage i din kost. Faktisk har du måske allerede inkluderet nogle af dem. Nogle fantastiske fødevarer, der er gode kilder til sunde fedtsyrer, er eksempelvis avocado, mandler, chiafrø og alle slags spirer.

Det kan også findes i masser af essentielle olier som hybenolie og arganolie, som vi ofte bruger i vores produkter. De er vigtige til brug i hudpleje, enten alene eller blandet med andre ingredienser, som vores dedikerede medarbejdere bruger i vores laboratorie.

[/vc_column_text][vc_separator type=”transparent” thickness=”20″][vc_column_text]

Hvad gør F-vitamin for huden?

[/vc_column_text][vc_column_text]

F-vitamin har en lang række fordele for vores hud, lige fra at beskytte og fugte, til at berolige og give en fantastisk glød. Her er blot nogle eksempler på, hvad F-vitamin gør for huden:

[/vc_column_text][vc_separator type=”transparent” thickness=”20″][vc_column_text]

Beskytter huden

[/vc_column_text][vc_column_text]Idet vitaminet danner ceramider på huden, hjælper disse med at opbygge det yderste hudlag og fungerer som en lim for at holde cellerne sammen. Det betyder, at F-vitamin kan hjælpe med at blokere for irriterende eller forurenende stoffer og UV-lys, der ellers potentielt ville skade huden.[/vc_column_text][vc_separator type=”transparent” thickness=”20″][vc_single_image image=”18443″ img_size=”full” qode_css_animation=””][vc_separator type=”transparent” thickness=”20″][vc_column_text]

Bevarer fugt

[/vc_column_text][vc_column_text]F-vitamin danner ceramider, når det bruges på huden. Det er en familie af lipider, der hjælper med at opbygge hudens naturlige barriere og dermed hjælpes huden med at bevare fugten.[/vc_column_text][vc_separator type=”transparent” thickness=”20″][vc_column_text]

Reducerer inflammation

[/vc_column_text][vc_column_text]F-vitamin kan hjælpe mod nogle inflammatoriske hudsygdomme som dermatitis og psoriasis, da det naturligt hjælper med at reducere inflammation, regulerer den sunde cellefunktion og modvirker betydeligt fugttab.[/vc_column_text][vc_separator type=”transparent” thickness=”20″][vc_single_image image=”18444″ img_size=”full” qode_css_animation=””][vc_separator type=”transparent” thickness=”20″][vc_column_text]

Beroliger huden

[/vc_column_text][vc_column_text]

F-vitamin beroliger irriteret hud ved at styrke hudbarrieren og hjælpe den til en sundere balance. Dette giver styrke til at bekæmpe irritabel og inflammeret hud og det dulmer irritation. Det kan eksempelvis være en fordel for personer med tilbøjelighed til akneudbrud og pigmentforandringer.

[/vc_column_text][vc_separator type=”transparent” thickness=”20″][vc_column_text]

Tackler akne

[/vc_column_text][vc_column_text]

Nogle undersøgelser har påvist, at dem, der oplever problemer med akne, kan reducere udbruddene med op til 25% på omkring en måned ved at anvende linolsyre (F-vitamin) topisk.

[/vc_column_text][vc_separator type=”transparent” thickness=”20″][vc_column_text]

Sådan indgår F-vitamin i din hudplejerutine

[/vc_column_text][vc_column_text]

Det er virkelig let at inkludere F-vitamin i din hudpleje, og det er absolut velegnet til daglig brug. Vi anbefaler, at du bruger det to gange om dagen, både morgen og aften, for at få optimalt udbytte af fordelene. Her er en enkel hudplejerutine, der inkluderer F-vitamin:

[/vc_column_text][vc_separator type=”transparent” thickness=”20″][vc_column_text]

Trin et:

[/vc_column_text][vc_column_text]

Rens ved hjælp af vores Liquid Crystal 2-i-1 Micellic Cleanser. Den renser og toner din hud på samme tid, perfekt til en hurtig hudplejerutine på en travl morgen eller en lige så nem måde at fjerne makeup på om aftenen. Rensen anvender granatæbleekstrakt til at regulere celleomsætningen og lysne huden og hyaluronsyre trænger dybt ind i huden og fugter indefra, mens fine linjer og rynker reduceres.

Påfør blot et par dråber på dit ansigt og hals ved hjælp af en genanvendelig rondel for at fjerne makeup og urenheder.

[/vc_column_text][vc_separator type=”transparent” thickness=”20″][vc_single_image image=”18445″ img_size=”full” qode_css_animation=””][vc_separator type=”transparent” thickness=”20″][vc_column_text]

Trin to:

[/vc_column_text][vc_column_text]

Boost hudens immunforsvar med vores helt nye Bio-Retinol + C Booster. Denne oliebaserede booster bruger en cocktail af A-, C-, E- og F-vitamin, så din hud ser lysere ud, samtidig med at den giver anti-aging fordele gennem øget kollagenproduktion.

Anvend blot to dråber af olien på dit ansigt og massér forsigtigt ind. Alternativt, hvis du leder efter en hurtigere måde at få dit F-vitamin shot på, kan du tilføje vores booster i din fugtighedscreme. Bland to dråber Bio-Retinol + C Booster med din creme i håndfladen, inden du påfører den direkte på dit ansigt.

[/vc_column_text][vc_separator type=”transparent” thickness=”20″][vc_single_image image=”18446″ img_size=”full” qode_css_animation=””][vc_separator type=”transparent” thickness=”20″][vc_column_text]

Trin tre:

[/vc_column_text][vc_column_text]

Påfør en fugtgivende creme. Vores Daily Renew Facial Cream indeholder økologisk arganolie, der indeholder mange fedtsyrer, der booster den ungdommelige glød, mens den samtidig fugter i dybden.

Påfør direkte på ansigt og hals og massér forsigtigt ind i huden.

[/vc_column_text][vc_separator type=”transparent” thickness=”20″][vc_single_image image=”18447″ img_size=”full” qode_css_animation=””][/vc_column][/vc_row]