Ingrediensfokus: maca

I denne serie tager vi et kig på nogle af vores favorit ingredienser. Hvorfor vi bruger dem i vores hudpleje og hvad de kan gøre for os! Her hos Evolve bruger vi kun ingredienser, der er gavnlige for vores hud. Så hvis de er i vores produkter er det fordi de gør nytte. Denne gang sætter vi fokus på Maca, en gammel peruviansk plante. Du finder denne ingrediens i vores Miracle Mask, ganske enkelt fordi det er en pragtfuld “beauty-booster”.

Maca, der undertiden omtales som peruviansk ginseng, vokser hovedsageligt i Andes i det centrale Peru, hvor forholdene er barske og højderne er ekstreme (op til 4.000 meter). Maca er faktisk beslægtet med nogle af de grøntsager, som vi spiser hver dag, herunder broccoli, blomkål, hvidkål og grønkål. Og selv om den er mere tilgængelig for os nu end tidligere, så er den blevet brugt i århundreder af peruvianske stammer til at øge energi og udholdenhed.

Maca er en vigtig ingrediens i vores Miracle Mask, fordi den stimulerer cellefornyelsen og reducerer synligheden af rynker! Maca øger også hudens klarhed og udstråling. Allerede disse egenskaber er jo ganske fantastiske! Så … hvad mere kan man forvente?

Den mest almindeligt anvendte del af Maca-planten er roden. Det er her de fleste aktivstoffer findes. Roden tørres normalt og bruges i pulverform, eller nogle gange i kapsler eller som et flydende ekstrakt.

 

ANVENDELSESMULIGHEDER

Som kosttilskud: Maca er rig på antioxidanter og en rig kilde til vitaminer, mineraler og aminosyrer. Den indeholder faktisk omkring 20 forskellige slags! Den har også en nøddeagtig, jordisk smag, så den kan være et godt tilskud til din daglige smoothie eller til en sød, men sund snack!

Styrke og udholdenhed: Maca har været brugt som et populært supplement blandt vægtløftere og atleter, og har været forbundet med opbygning af muskelstyrke, øget energi og forbedring af den samlede sportsydelse. Smart!

Humør booster: Maca indeholder plantestoffer/forbindelser kaldet flavonoider, som har vist sig at have delvis indvirkning på et godt humør. Undersøgelser har påvist at der er forbindelse til mindre angst og stress og færre symptomer på depression.

Overgangsalder og menstruationshjælp: Maca har været forbundet med at lindre symptomerne på overgangsalderen samt menstruationsproblemer, herunder lindring af kramper og hedeture. Dette er dog endnu ikke videnskabeligt bevist, og dokumentationen er for det meste anekdotisk, men maca er blevet brugt i tusinder af år i indfødte sydamerikanske kulturer af netop disse grunde!

 

Har du lyst til at prøve en maca smoothie? Hvorfor ikke forsøge dig med denne opskrift? Den indeholder også kakao (en anden fantastisk ingrediens!)

 

KAKAO & MACA ENERGI SMOOTHIE

(Til én person)

1 kop kokos- eller mandelmælk

¼ kop rå macadamianødder

1 spsk rå, knuste kakaoskaller

2 tsk macapulver

½ økologisk banan (bedst nedfrosset, da det gør smoothien mere cremet!)

2-4 isterninger

 

Hæld mælken i en blender. Tilsæt banan, maca, kakao-skaller og is. Bland sammen og hæld i et højt glas. Stænk med lidt ekstra kakao skaller (valgfri).

Kilde for opskriften: http://www.superlife.com/energy-smoothie/

Nyd smagen og føl energien!

 

Hvis du ikke allerede har opdaget vores Miracle Mask … tag et kig på den lige her:

[vc_row][vc_column width=’1/3′]
[/vc_column][vc_column width=’2/3′][/vc_column][/vc_row]