Fordelene ved salicylsyre

En af ​​vores ofte benyttede ingredienser, og samtidig en ingrediens vi er sikre på at mange akneplagede mennesker kender til er salicylsyre. Salicylsyre er aknebekæmpende og med til at holde huden klar og ren – men hvordan fungerer den egentlig, og hvor kommer den fra?

Salicylsyre er egentlig en BHA – en beta-hydroxy-syre. I modsætning til deres modstykke AHA’er (alfa-hydroxysyre) er BHA’erne olieopløselige. Begge typer kan eksfoliere hud, men takket være deres olieopløselige egenskaber kan BHA’erne lettere trænge ind i huden og arbejde med mere dybtliggende hudproblemer. Derfor ser du en masse AHA’er i produkter, der er rettet mod at lysne huden – vores Miracle Mask, for eksempel, bruger glykolsyre til nænsomt at eksfoliere de øverste lag i ansigtet og derved gøre din hud glat og strålende.

Salicylsyre findes i pilebark. Syren trænger dybt ind i huden og renser porerne og fungerer anti-inflammatorisk. Den nedbryder båndene mellem de døde hudceller, så de kan fjernes i stedet for at klæbe fast. Samtidig fungerer den som overfladeeksfoliant, hvilket hjælper ansigtet med at komme af med de døde lag af hud, der kan føre til tilstoppede porer.

Salicylsyrens måde at virke på betyder samtidig, at den er mest fordelagtig for mennesker, der døjer med synlige hudorme. Dens antibakterielle egenskaber beroliger cystisk akne en smule, men du vil nok ikke se en særlig drastisk reduktion i størrelse. Hvis du lider af cystisk akne, anbefaler vi en nænsom ansigtsrens, såsom vores Daily Detox Facial Wash, der indeholder moringapeptider for at afbalancere hudens olieproduktion. Følg op med vores Rainforest Rescue Blemish Serum, der indeholder salicylsyre, for at få de beroligende fordele og skabe et rent canvas for din øvrige hudpleje.

Hvis du kæmper med hudorme, kæmper du sandsynligvis også med en ubalance i sebumproduktionen. Igen er moringapeptiderne i vores Daily Detox Facial Wash et godt redskab at bruge for at neutralisere, og når den kombineres med acai og copaiba i vores Rainforest Rescue Blemish Serum, vil du være ren og oliefri på ingen tid. Derudover reducerer acai og copaiba synligheden af alle eksisterende urenheder og porer, hvilket giver en fejlfri teint. Vi bruger pilebark som vores naturlige kilde til salicylsyre. Den øger celleomsætningen uden at irritere. Glat en smule af serummet ud på huden om aftenen, inden du går i seng, så vil huden være afbalanceret og sund næste morgen! Med de femstjernede anmeldelser vi allerede har modtaget, er vi meget sikre på, at det fungerer.

Selvom vi bruger det i en ganske nænsom sammensætning, der skal afhjælpe irritation, så kan salicylsyre godt udtørre huden. Det er værd at bruge en god fugtighedscreme også – især hvis du kæmper med overskydende olie, selvom dette ikke lyder intuitivt! Ofte er en overproduktion af talg resultatet af, at de dybe lag af huden faktisk er for tørre, hvilket din hud derefter overkompenserer for. Vi anbefaler at bruge produkter der indeholder hyaluronsyre – vores True Balance Lotion bruger lavmolekylær hyaluronsyre, der trænger dybere ind i huden. Kombineret med avokadoekstrakt, som hjælper med at begrænse overskydende olieproduktion, samt ingefærplanteceller, der har en matterende effekt på huden, får du en strålende og mat teint. Det lyder ærligt talt som en god deal for os!