Hvad er hyaluronsyre?

Hvis du har holdt dig opdateret omkring hudpleje i de senere år, er du uden tvivl stødt på en stadigt mere fremtrædende ingrediens, kendt og anerkendt for sine fugtighedsbevarende egenskaber: hyaluronsyre. Selv om ordet “syre” kan lyde lidt skræmmende, er denne ingrediens årsag til masser af smukke, strålende ansigter og hyaluronsyre har da også en lang række fordele. Hyaluronsyre kan nemlig erstatte kollagen, der ellers i lang tid har været foretrukket indenfor aldersforebyggende hudpleje, fordi det kan smøres på huden og forbedre overfladen såvel som det dybe væv.

Hyaluronsyre er faktisk noget, som naturligt fremstiles af kroppen, og kan findes i hud, sener og aorta vægge. En super multitasker! Omkring 50% af den hyaluronsyre der naturligt findes i kroppen, findes i huden, hvor et af formålene er at fremskynde vævsreparationer ved at øge cellemetabolismen og danne et gelatineagtigt lag omkring cellerne. Efterhånden som vi ældes reduceres mængden af ​hyaluronsyre i kroppen, og i 50 års alderen kan hyaluronsyrereserverne være reduceret med op til 50%. Det er en af ​​grundene til, at vores hud får tendens til at blive mere tør og slap, når vi bliver ældre. Nye, friske hudceller produceres ikke så hurtigt.

Hvad hyaluronsyre er mest kendt for, er imidlertid som et “vand-elskende” molekyle. Det er helt exceptionelt velegnet til at indkapsle og holde fugt og et molekyle kan binde op til 1000 gange sin vægt i vand. Det binder simpelthen fugt i huden, som så opstrammes og afbalanceres. Det er derfor det findes i så mange fugtgivende cremer og serumprodukter, hvor der loves opstrammet hud og en reduktion i synligheden af fine linjer. Vores Hyaluronic Serum 200 er et godt produkt, hvis du er interesseret i at prøve denne ingrediens. Den lavere molekylevægt i den hyaluronsyre vi anvender, betyder at den kan trænge dybere ind i huden, hvilket igen betyder, at huden fugtes mere optimalt. Det øger hudens kollagenproduktion, hvilket gør den mere elastisk og spændstig, og resulterer i et mere ungdommeligt look. Vi bruger 200 mg hyaluronsyre pr. 30 ml flaske! Dette serum indeholder også granatæbleekstrakt, som regulerer celleomsætningen og forhindrer fugttab ved at styrke cellemembranen. Huden fugtes af hyaluronsyren, og den ekstra fugt bindes i huden med en stærkere epidermis til følge. Win-win!

Fugt er dog ikke det eneste dette vidunder-molekyle har at byde på. Hyaluronsyre kan faktisk bidrage til at beskytte huden mod UVB-stråling, hvilket igen mindsker risikoen for solpletter, rynker og skader på huden. Det danner ikke kun et beskyttende lag på huden, men bekæmper også frie radikaler, der måtte komme ved eksponering for UV-stråling. De frie radikaler får simpelthen ikke chancen for at angribe din hud, og når aldrig at forårsage stress. Huden fremstår klarere og med færre ‘fejl’ og mangler. Vores Daily Defense Moisture Mist er et godt valg, når du hurtigt skal ud af døren. Du kan nemt spraye det på for en dosis beskyttende ingredienser, herunder hyaluronsyre, der beskytter huden mod omverdenen, så den ser frisk og strålende ud.

På trods af navnet er hyaluronsyre en meget blid ingrediens, som kan bruges af folk med eksem og sensitiv hud. Det er så nænsomt, at vi bruger det i vores Hyaluronic Eye Complex, der retter sig mod hudproblemer i den sarte øjenregion. Det strammer op og udglatter rynker, mens du nænsomt tilfører fugt til området. Øjenregionen er et af de områder der er mest udsat for tørhed. Hyaluronic Eye Complex indeholder også agurkekstrakt, hvor vi har taget alle fordelene ved at sætte agurkeskiver over øjnene – men uden at det ser komisk ud!

Hyaluronsyre kan virkelig bruges til alle hudtyper. Selvom den virker fantastisk mod tør og dehydreret hud, vil den ikke overmætte en fedtet eller olieagtig hud, fordi den regulerer hvor meget fugt huden har brug for. Den har også naturlige, beroligende egenskaber, så hvis du lider af akneudbrud eller rød og irriteret hud, vil hyaluronsyre virke beroligende på huden, alt imens fugtbalancen optimeres. Vores True Balance Lotion er designet til olieholdig, akneplaget hud og bruger hyaluronsyre til at levere en dosis ikke-fedtet fugt. De øvrige ingredienser afbalancerer olieproduktionen og sørger for at huden ikke stresses.

Fordi hyaluronsyre fremstilles naturligt af kroppen, kan man øge produktionen ved at spise bestemte fødevarer. Der er tegn på at stivelsesholdige grønsager kan øge produktionen: kartofler og søde kartofler samt jordskokker. Disse er også gode kilder til fibre, kalium og en række vitaminer, så det vil ikke skade at inkludere dem i din kost. Hvis du har lyst til noget lidt mere forfriskende, så spis citrusfrugt: de indeholder naringenin, som forhindrer hyaluronsyren i at nedbrydes. Frugter indeholdende høje niveauer af naringenin er eksempelvis appelsiner, bananer, grapefrugter og tomater – så bare vælg en favorit! Din hud bliver strålende og smidig på ingen tid. Endelig kan det heller ikke overraske, at grønne grøntsager er gode. De indeholder magnesium, som hjælper kroppens hyaluronsyreproduktion. Lav en smoothie med spinat, eller tilføj noget grønkål til kosten. Alternativt er avocadoer også rige på magnesium, ligesom visse nødder, frugter og frø.

Nu ved du mere om dette magiske molekyle, og hvad du skal gå efter når du vil have fugtgivende ansigtspleje i form af serum eller creme, og som er nænsomt nok at bruge, når huden viser sig fra sin mere krævende side.