Ingrediensfokus: Sacha Inchi

Af alle de spændende ingredienser vi benytter i vores produkter, er det formentlig sacha inchi peptider du kender mindst til. Det er et eksotisk valg og planten kommer fra Amazonas, især den peruvianske del. Mens sacha inchi er næsten ukendt i Europa, har man set en stærkt stigende interesse i USA, særligt grundet dens superfood status. Den markedsføres ofte som en slags nød, selvom der egentlig mere er tale om et frø. Den mest brugte betegnelse er Sacha-jordnød eller peanut.

Men hvad er så det særlige ved denne mystiske ingrediens? Som nævnt ovenfor er den generelt anerkendt som superfood og har ramt hylderne i Amerika sammen med gojibær og matcha. En af grundene til dette er dens utroligt høje omega-3-indhold: Sacha inchi indeholder mere end dobbelt så meget omega-3 som eksempelvis laks. Det er en god nyhed til veggie-fans. Sacha inchi frøet er også mere alsidigt end laks: den lækre nøddesmag egner sig som snack, med salt og krydderier eller det kan strøs over grød eller røres i smoothies i pulverform. Omega-3 hjælper med at reducere risikoen for hjerte- karsygdomme, og det har vist sig at være en faktor i bekæmpelse af både depression og angst. Der er endda lavet undersøgelser, der forbinder omega-3 tilskud til et fald i aldersrelateret mental tilbagegang og risikoen for at udvikle nogle kræftformer, selv om der er brug for mere forskning på begge områder. Omega-3 hæmmer også produktionen af visse stoffer i forbindelse med kroppens inflammatoriske respons, så det er en god ingrediens at ty til, hvis du lider af irriteret og rød hud eller akneudbrud.

Men udover at være fyldt til randen med omega-3, så rummer de små frø også andre positive overraskelser: de indeholder nemlig også aminosyretryptophan, som hjælper kroppens serotoninproduktion, lykkehormonet! Serotonin er faktisk en neurotransmitter og et hormon, og det hjælper hjernen med at tackle stress og sænke cortisolniveauet. Vi ved alle, hvor dårlige høje kortisolniveauer er for huden! Serotonin kan også forlænge mæthedsfornemmelsen, så sacha inchi-frø er fantastiske, hvis du forsøger at tabe dig eller skære ned på de søde sager. Sacha inchi-frø er med disse fordele en fantastisk erstatning for det boost af endorfiner man typisk får af chokolade, og du kan bare spise løs af dem, vel vidende at de også indeholder en sund dosis fibre, så de hjælper også på fordøjelsen.

Vi ved at et godt helbred er en god forudsætning for at få huden til at se fantastisk ud. Huden er trods alt kroppens største organ. Sacha inchi har dog endnu mere at byde på: Den skarpe iagttager har naturligvis spottet det i et par af vores yndlingsprodukter. Det er en vigtig bestanddel i begge vores Age Smarter 360 produkter, der sigter mod at bekæmpe de synlige tegn på ældning, samtidig med at du forhindrer nye skader og holder huden næret og velplejet. Sacha inchi peptider anvendes i disse produkter for at forbedre fastheden i ansigtet og reducere synligheden af rynker.

Hvis det lyder som noget du har brug for, så tag et kig på de to superstjerner. For at få en koncentreret dosis stærke ingredienser, behøver du ikke lede længere end vores Superfood 360 Serum. Produktet kombinerer sacha inchi-peptider med peruviansk maca – hvilket øger din huds naturlige udstråling, samtidig med at det fremmer cellefornyelsen – og cacayolie, der understøtter hudbarrieren og fastholder fugt i hudens lag.

Vores Multi Peptide 360 Moisture Cream med kokospeptider giver en glat hud og reducerer antallet af synlige rynker. Cupuacusmør støtter hudens naturlige elasticitet og giver en hidtil uset smidighed. Figenkaktus beroliger og fugter. Det er en super cocktail, der egner sig fabelagtigt til tør hud, idet den fugter og beroliger på rekordtid!

Uanset om du inddrager denne superfood-ingrediens i kosten eller den daglige hudpleje, så vil det gøre en verden til forskel! Som en lille ekstra bonus kommer frøene i søde stjerneformede bælge, så det er også en ret fotogen ingrediens. Det er en god ide at øge dit indtag af Omega-3 omkring din menstruationscyklus, da man mener at det kan mindske smerterne. Fik vi også nævnt at sacha inchi regulerer kolesterolniveauet? Bare se efter at komme igang!

Hvorfor ikke prøve at røre noget af pulveret ud i en let salatdressing, for en let og dejlig nødde smag og et superfood boost? Og tilsæt så ingrediensen i din hudpleje rutine ved hjælp af vores fantastiske produkter!