Vigtigheden ved ​​eksfoliering

For mange af os har de første erfaringer med eksfoliering sikkert været noget med ret kradse scrubs, der nok kan efterlade huden opstrammet, men også rød og strippet, for at give det indtryk, at behandlingen var lykkedes. Vi ved godt, at det kan være modbydeligt, men vi lover dig, at eksfolieringsmasker faktisk kan være både nænsomme og effektive. Hvorfor har vi overhovedet behov for at eksfoliere? Selv om det er korrekt, at hudcellerne falder af og forsvinder helt naturligt ved egen kraft, så har de nogle gange brug for lidt hjælp. Den hastighed, hvormed nye celler produceres som erstatning for de gamle, varierer fra menneske til menneske og daler typisk med alderen. I vores tidlige 20’ere tager cyklussen omkring 14-21 dage og stiger til omkring 28 dage i midt 40’erne. Cyklussen kan komme helt op på 60-90 dage, når vi når 50-60’erne. En langsommere hudcyklus fører til en øget ophobning af døde celler på overfladen. Disse ophobninger kan fremhæve fine linjer og endda efterlade bakterier, hvilket fører til flere urenheder. Det er vigtigt, at vi vælger produkter, der fremmer en sund hudcyklus og øger den cellulære fornyelse, for at give en overflod af nye, raske hudceller til erstatning for de gamle. Det er ligeledes vigtigt, at vi hjælper vores hudcyklus ved nænsomt at nedbryde de bånd, der holder døde hudceller sammen, så de friske celler kan frigøres og begynde at stråle.

Når du vælger en eksfoliant, skal du først beslutte, hvilken slags eksfoliering du vil bruge: fysisk eller kemisk. Begge vil de hjælpe med at adskille døde hudceller fra de sunde, så det afhænger virkelig af din personlige præference. Fysiske eksfolianter er rare, hvis du leder efter en øjeblikkelig løsning: De bruger skrubbekorn, som sukker eller kaffegrums, til at fjerne de øverste døde hudlag og de efterlader en strålende og glødende fornemmelse. Både vores Radiant Glow Mask og vores Tropical Blossom Body Polish anvender fysiske eksfolianter. De fleste eksfolianter til kroppen, som du kan finde på markedet, er fysiske, da huden på andre områder end i ansigtet har tendens til at være mindre sart. Ingredienser som kaffe vil, selvom det er for hårdt til dit ansigt, være nyttige til at tackle hårdhudede steder som albuer og knæ, og giver tilllige et koffeinboost, der kan øge blodgennemstrømningen. Det reducerer forekomsten af ​​cellulite og det udjævner hudtonen. Win win!

Mens nogle fysiske eksfolianter er for aggressive til ansigtshuden, er der andre, der fungerer godt: vores relancerede Radiant Glow Mask bruger upcyclede blåbærpartikler. Det er et restprodukt fra saftindustrien. Disse partikler er ikke kun miljøvenlige, men også nænsomme nok til, at de ikke efterlader småskrammer i huden. Og så er der sukker i, der indeholder naturlig glykolsyre, så du faktisk også får nogle af fordelene ved kemisk eksfoliering! Kombineret med de andre nærende ingredienser i masken – sød mandelolie til fugt og genopbygning, samt rå kakao der beskytter huden mod skader fra frie radikaler og forbedrer fugtoptagelsen – ja, så er denne maske garant for at din hud vil føles drømmeagtig og fantastisk.

Glykolsyre bringer os til den anden eksfolieringsmetode: kemiske eksfolianter. Hvis det mere lyder som noget du ville bruge til at fjerne vægmaling med, så læs nu alligevel videre og lad være med at være bekymret: kemiske eksfolianter er faktisk overraskende blide. I de fleste tilfælde er de faktisk endnu mere nænsomme end fysiske eksfolianter. Så dem med sensitiv hud kan måske med stor fordel prøve dem af – selvom man altid bør prøve på et lille område og potentielt med en mindre dosis, hvis der nu alligevel skulle være en ingrediens i, som du ikke har prøvet før. Glykolsyre falder i kategorien Alpha Hydroxy Acid (AHA): AHA trænger ind i huden og nedbryder de bånd, der holder hudceller sammen. Det gør det derefter muligt lettere at fjerne de døde hudceller. AHA’er arbejder på et mere overfladisk niveau end Beta Hydroxy Acids (BHA’er), der trænger dybere ned og renser porerne. BHA’er anbefales til folk med fedtet hud, da de drages mod olien og hjælper med at bryde igennem. AHA’er fungerer på den anden side bedst på sensitiv og tør hud, da de fugter, mens de eksfolierer. Du har måske endda brugt en kemisk eksfoliant uden selv at være klar over det. Et eksempel på en BHA er salicylsyre, og hvis du er tilbøjelig til fedtet hud og akneudbrud, er du sandsynligvis allerede bekendt med den. Vores Rainforest Rescue Blemish Serum bruger den naturlige salicylsyre afledt af pilebark for at øge celleomsætningen og udjævne hudfarven. Takket være BHA’ernes poreåbnende egenskaber, kan du næsten straks se en reduktion i stress og færre synlige urenheder!

Et andet af vores foretrukne eksfolierende produkter er Miracle Mask. Denne blide maske, der er designet til alle hudtyper, bruger AHA’er til at fjerne døde hudceller fra overfladen. Papayaekstrakt bidrager med papain og A-vitamin, der fungerer som naturlige eksfolianter. Peruviansk maca stimulerer derefter cellefornyelsen, hvilket sikrer, at du har en sund hudcyklus og friske, nye celler på overfladen. Resultatet af dette er, at huden stråler mere og i længere tid. Bedst af alt: det tager kun få minutter at opdage dens magi!

Mens nogle foretrækker fysiske og andre kemiske eksfolianter, så er der andre igen, der bruger en blanding af begge dele! En regelmæssig kemisk eksfoliant i din hudplejerutine kan betyde, at huden er sundere og friskere i det lange løb. En fysisk eksfoliant bør du så bruge, når du har brug for et ekstra løft. Det indebærer at du kommer ud fra badeværelset med en strålende glød. Sig hej til perfekt hud!