Sådan laver du din egen lip scrub

Fyldige og forførende læber vil vi jo alle gerne have og vi ved også allerede godt, at vi skal huske at sørge for fugt, især gennem kolde vintre og tørre sommermåneder. Hvad derimod ikke er helt så indlysende er, at vi også bør eksfoliere læberne, ligesom vi bør gøre med resten af ​​vores krop.

Huden på dine læber har en tyndere stratum corneum, som er det øverste lag af huden. Dette betyder, at blodkarrene i epidermis er mere synlige – hvilket giver den smukke lyserøde farve – men det betyder også, at læberne er mere tilbøjelige til at lide overlast end andre områder af huden. De producerer heller ikke talg i modsætning til resten af ​​huden, så læberne er helt afhængige af ydre fugtkilder. En nænsom eksfoliering fjerner de døde hudceller i det øverste lag og gør, at en læbebalsam eller pomade lettere trænger ind i huden og giver silkebløde læber.

Du behøver ikke at styrte ud i byen og købe en lip scrub, for de er overraskende nemme at lave selv. Og fordi alt det du kommer på læberne også let kan finde vej ned i maven, er det bedst at bruge spiselige ingredienser, som er nemme at få fat i. Det betyder så også, at du kan skræddersy din scrub så den passer helt til dine egne præferencer og behov. Dybest set har du blot brug for noget der eksfolierer læberne, noget der binder sammen og noget der samtidig giver fugt. Læs videre her for at gå på opdagelse i nogle af vores favorit ingredienser.

For det første: blødt, brunt sukker. Det er langt finere i kornene og blødere end både salt og granuleret sukker (og smager noget bedre end salt!), så det giver en mere skånsom eksfoliering, der passer til den sarte hud på dine læber. Brunt sukker indeholder også super-ingrediensen glycolsyre, som er en kemisk eksfoliant, der hjælper med at nedbryde bundne hudceller og understøtte celleomsætningen. Sukker er også et fugtighedsbevarende middel, så det indkapsler og bevarer fugt – ideelt til læber, der har brug for lidt af et fugtboost. Sukker har du sikkert allerede i dit køkkenskab – ellers kan du helt sikkert købe det nede i den nærmeste dagligvarebutik.

Hvis du ikke er så meget til søde behandlinger og hellere vil have et boost energi, hvad så med at bruge din yndlingskaffe i en lip scrub? Smagen kan være lidt for stærk til ligefrem at smage godt, men det virker fantastisk som scrub til at fjerne døde hudceller og frigøre de bløde, smukke læber. Koffein virker fremragende på blodgennemstrømningen, så hvis du går efter rosenrøde læber er det lige noget for dig, da læberne bagefter virker både friske og glatte. Du behøver ikke at bruge frisk kaffe, du kan bare bruge det grums du allerede har brugt, for at minimere spild.

Måske er du tilfreds med farven på dine læber, men vil gerne have at de er lidt mere fyldige? Der findes en naturlig måde at få mere fyldige læber på: kanel. Det er faktisk en af ​​de ingredienser, der almindeligvis anvendes i læbebehandlinger, så kig i køkkenskabet og gå igang. Der kræves ingen indsprøjtninger her – bare sørg for at du ikke indånder pulveret!

Nu til den fugtgivende base: Olivenolie er et nemt valg, fordi de fleste af os allerede har det i vores køkken, og det har en lang række hudplejefordele. Dets antioxidantindhold forhindrer rynker i at dannes, så hvis du er bekymret for fine linjer omkring munden, så prøv at tilføje lidt olienolie til din scrub og fokuser på området lige uden for læberne. En anden stor rynkeforebyggende ingrediens er sød mandelolie: den indeholder antioxidanter, som hjælper med at forhindre nedbrydningen af ​​hudens kollagen, som ellers holder den spændstig og ungdommelig. Fedtsyrerne hjælper også med at holde på fugten og reparere beskadiget hud – perfekt til de allerværste vintermåneder, når læberne virkelig lider i det hårde vejr.

Sød mandelolie er derfor et godt valg til både fyldige og fugtige læber, samt til en reduktion i rynker omkring munden. Dette skyldes E-vitaminindholdet – og en anden (og potentielt mere tilgængelig) måde at høste disse fordele på er ved at åbne kapsler med E-vitamin. E- vitamin findes i hudens sebum og manglen på naturligt talg i læberne betyder derfor, at denne nærende ingrediens vil være genial i en scrub. Du kan finde disse kapsler i enhver dagligvarebutik, så de kan faktisk være lettere at finde end sød mandelolie, og du vil stadig få de fugtgivende, hudplejende fordele. Som en bonus kan du også tage kapslerne i din kost. Det hjælper med at bekæmpe betændelse, forhindre UVB-skader og det bekæmper alderstegn.

Disse er kun nogle få muligheder, når det handler om at lave sin egen lip scrub. Kombinationsmulighederne er næsten uendelige! En af vores favoritter er kanel, honning og olivenolie, som fugter og skaber fylde til trutmunden. Følg op med vores Lip Treat, som er fyldt med nærende olier og fugtgivere. Du får fyldige, glatte læber på ingen tid. Perfekt til enhver fest!