Sådan kan du reducere dit plastaffald

Hos Evolve forsøger vi at yde vores bidrag til at skåne miljøet. Derfor er vores emballage lavet af enten glas eller 75% til 100% genanvendt PET-plast. Og i begge tilfælde kan emballagerne naturligvis fortsat genbruges. Det betyder, at køb af vores produkter reducerer dit samlede plastaffald, og jo flere mennesker vælger mærker der er miljøvenlige, jo flere andre virksomheder vil forsøge at matche og konkurrere på dette felt. Vi ved allerede, at vi skal bruge lærredsposer (eller i det mindste genbruge vores plastikposer) når vi går på indkøb, men hvad kan vi yderligere gøre derhjemme for at sikre, at vi sender mindre plast til deponi og ud i vores verdenshave?

Vi begynder med hudpleje, fordi det er det, vi ved mest om! Hvis du bruger vatrondeller til at fjerne din makeup med sammen med vores dejlige Liquid Crystal Micellic Cleanser, har du måske bemærket, at disse rondeller kommer i engangsposer. Hvorfor ikke bytte dem ud med en klud der kan bruges mange gange? Der findes flere typer på markedet, lige fra økologisk bomuld til en blanding af bomuld og muslin. Du kan endda lave din egen! Derefter skal du blot bruge kludene som du normalt ville bruge vatrondeller, skylle og tørre efter brug, og så ellers smide dem til vask med hyppige mellemrum. Dette vil også spare dig for penge i det lange løb, for køb af engangsprodukter løber langt hurtigere op, end du måske tænker over. Og så er det altså ikke godt for miljøet!

Og mens vi er inde på tekstilvask. Det er faktisk en anden ret betydelig kilde til plastforurening. En del tøj indeholder plastmikrofibre, der skylles ud når de vaskes. Dog mindre og mindre, som tiden går. Så selvom du beholder dit tøj i mange år, så prøv at donere til velgørende organisationer, når tiden er inde til at skille sig af med noget, i stedet for at smide det væk.

Den bedste option er naturligvis helt at stoppe med at producere og sælge tøj der indeholder plastik. Men det er desværre ikke helt så enkelt som det måske kunne lyde. Desuden er der allerede masser af plastholdigt tøj i omløb! I stedet kan du investere i en vaskepose. Du lægger bare dit tøj ind i den før du vasker og den fanger så alle de plastfibre, der måtte blive vasket ud af tøjet.

Og tilbage til det med at spare penge i forbindelse med at tage vare på naturen. Lad os tale om genanvendelige vandflasker og kopper. Ingen behøver naturligvis at undvære morgenkaffen! Det ville nok ikke føre noget særligt godt med sig! Men der er håb: Investerer i et termokrus – en såkaldt “commuter-mug” – der er tusindvis af forskellige designs, herunder sågar sammenklappelige varianter, der snildt kan kommes i tasken efter brug! De fleste kaffebarer er mere end glade for at bruge din kop i stedet for en engangskop, der næsten altid kommer med et plastiklåg. For slet ikke at tale om sugerør!

Husk også at du kan genbruge vandflasker! De er ikke bare mere stilfulde end de typiske engangs- eller pantflasker, men du kan jo vælge en model, der passer lige præcis til dig og din personlige smag!