Papayafrugtens fordele

Den eksotiske, orange papaya er en frugt, som vi ikke ser nok til her i det kolde og grå Skandinavien. Den har sin oprindelse i det sydlige Mexico og Mellemamerika og dyrkes efterhånden overalt i verden i tropiske regioner. Den forførende farve er dog ikke den eneste grund til, at vi gerne vil have fat i den: Papaya kan nemlig give os en række ret imponerende fordele i forbindelse med vores hudpleje.

Papainen indeholdt i papaya er en naturlig kemisk eksfoliant. Hvis du ikke er glad for at bruge scrubs, kan du prøve vores Miracle Mask, hvor vi blander papayaekstrakt med naturlige AHA’er for nænsomt at fjerne døde hudceller fra ansigtets overflade og efterlade huden glat og spændstig. Kemisk eksfoliering er et godt alternativ, hvis du døjer med sensitiv hud, da det ikke stresser huden unødigt (det burde en ordentlig scrub nu heller ikke gøre!). I denne maske spiller papaya også en anden rolle: dens høje indhold af betakaroten, enzymer og fytokemikalier hjælper med til at udjævne hudtonen, så aknepletter og ar ser lysere ud og rødmen reduceres. Som en ekstra bonus fungerer denne maske på få minutter, så hvis du har brug for en hurtig opfriskning af huden, kan du bruge lidt af denne maske, mens du vælger tøj, mediterer eller på anden måde fortsætter dine daglige gøremål. Vent tre til fem minutter og voila! Strålende og beroliget hud!

Vi elsker ikke blot papaya til eksfoliering af ansigtet! Vi har også inkluderet papaya i vores Sunless Glow Body Lotion, hvor aktivstofferne hjælper med at udglatte huden, alt imens huden gradvist farves ved hjælp af erythulose, som reagerer med det naturlige keratin i huden og skaber en afdæmpet, naturligt brun farve. Vi har tilsat sheasmør for at berolige og fugte. Du får en fantastisk solbrun glød uden sol – på ingen tid!

Men brugen af papaya behøver ikke alt sammen være til udvortes brug. At spise papaya har også nogle nyttige virkninger. Indholdet af folinsyre er med til at styrke håret, forbedre blodcirkulationen til hårets rødder og således fremme hårvækst. Hvis du prøver at få længere og sundere hår, kan du prøve at tilføje papaya til din kost. Vi elsker papaya i smoothies, og gerne med noget ingefær og gulerodssaft, hvilket øger de sundhedsmæssige fordele yderligere: begge ingredienser har anti-aging effekt, hvilket hjælper med at forhindre rynker på grund af de høje mængder af antioxidanter. Gulerodsaft indeholder også C-vitamin, som hjælper huden med at heles, og endnu mere betakaroten, som reducerer betændelse og også booster helingsprocessen. En fantastisk smoothie til et sundt udseende!

Hvis håret ikke volder dig udfordringer, sidder du måske og tænker på om det kan betale sig at bruge papaya i kosten. Men den er ALTID god! For antioxidanterne bekæmper ikke blot frie radikaler i ansigtet, de booster også dit immunsystem. Hvis du har følt dig lidt nedslidt, eller altid er forkølet, kan du prøve at tilføje papaya til din kost – du vil se en ganske betydelig forskel! Derudover hjælper den høje koncentration af A- og C-vitamin i papaya med at reducere oxidationen af kolesterol i din krop, hvilket igen forhindrer problemer i blodkarrene. Det betyder blandt andet, at papaya er styrkende for dit hjerte og hjælper med at reducere risikoen for hjerteanfald.

Mon ikke også du kan lære at elske denne fantastiske frugt, lige så meget som os? Prøv vores papaya-produkter og døm selv!