Kom et skridt videre med rutinen til fedtet hud

At have fedtet og/eller kombineret hud kan godt være en overvældende mundfuld i dagligdagen, men det er let at finde ud af, hvilke produkter der skal bruges, og hvilke man skal undgå. Heldigvis har vi en del erfaring med begge hudtyper, og vi har sammensat en let grundlæggende hudplejerutine, som du kan tilpasse dine særlige behov. Et par enkle trin om morgenen og aftenen kan gøre en dramatisk forskel for din hud, hvilket igen kan øge dit mentale velvære. Har du mod på det? Så læs videre!

I det øjeblik du vågner op, bør du forberede din hud til den kommende dag. En rens om morgenen har klare fordele, da den fjerner alle rester af de produkter, du eventuelt har ladet sidde og virke natten over, samt bakterier, der er samlet på dit ansigt. Vi sveder faktisk mest om natten, og dette kombineret med at vi ligger i det samme sengetøj flere nætter i træk, kan føre til en belastning med tilstoppede porer. Det kan være en udfordring for enhver hudtype, men dem, der er tilbøjelige til olieret og fedtet hud, er især i fare, da olien kan indkapsle irriterende stoffer og skabe pigmentpletter. Vi anbefaler, at du skifter dine pudebetræk mindst en gang om ugen, og helst hver anden dag! Første trin: Giv dit ansigt en hurtig skummende rens. Vi elsker vores Daily Detox Facial Wash til dette, da den ikke kun renser huden nænsomt, men også indeholder moringapeptider til at beskytte huden mod hverdagens forurening. Den er et godt valg til kombineret og fedtet hud, fordi den afbalancerer den naturlige talgproduktion og er spækket med ingredienser, der er rige på antioxidanter, som forhindrer skader fra frie radikaler hele dagen. Skyl den af med koldt vand for at lukke de nu rensede porer, og du er klar til at gå til næste trin!

Trin to: Dub noget serum på med fingerspidserne. Serum har ofte et dårligt ry blandt dem med olieholdig og fedtet hud, da serummer, med deres koncentrerede blanding af ingredienser, ofte virker skræmmende, og mange tror at de er designet til folk med tør hud. Der er dog et serum for enhver hudtype, og de kan være fænomenalt nyttige. Vores Rainforest Rescue Blemish Serum er specielt designet til at imødekomme fedtet hud og hud med tilbøjelighed til pigmentpletter. Den indeholder en blanding af acai og copaiba fra Amazonas, som hjælper med at afbalancere talgproduktionen. Oven i det er pilebarken en naturlig kilde til salicylsyre, som nænsomt hjælper med at øge celleomsætningen og eksfoliere huden, hvilket giver dig glød. Huden virker sundere og mere mat på ingen tid.

Sidst men ikke mindst er det vigtigt at afslutte med en god fugtighedscreme. Vi ved godt, at huden måske allerede ser ud som den har al den fugtighed den har brug for – men vi lover dig, at en god fugtighedscreme vil hjælpe! Overskydende olie er faktisk ofte et symptom på en underliggende tørhed i ansigtet, da kroppen overkompenserer og overproducerer talg i et forsøg på at bringe hele kroppens fugtbalance i orden. En blid, matterende fugtighedscreme som vores True Balance Lotion hjælper med at berolige huden med et strejf af hyaluronsyre til ekstra fugt, samt avocadoekstrakt for at hæmme olieproduktionen. Den indeholder også de samme moringapeptider, der kommer hårdt på arbejde i ovennævnte ansigtsrens. Ansigtet får dermed en dobbelt dosis beskyttelse mod forurenende stoffer – og for de af os, der bor eller arbejder i byen, er dette dobbelte lag en rigtig god idé!

Således ser vores grundrutine til fedtet eller kombineret hud ud, og herfra kan du tilpasse det til dine egne behov. Det kan være en god idé at tilføje en solcreme, som eksempelvis vores Climate Veil Tinted SPF 20 oven på fugtighedscremen om morgenen, eller et pift af vores Daily Defence Moisture Mist til en fugtgivende, beskyttende finish. Om natten kan det være en god idé at tilføje en øjencreme eller skifte til en mere kraftig ansigtscreme, især hvis du har kombineret hud. Du kan endda blande og matche – der er jo intet til hinder for at lægge en let fugtighedscreme på din T-zone og en mere righoldig på kinderne! Vel? Et par dråber ansigtsolie kan også udrette mirakler, især hvis du vælger en, der er designet til din hudtype. Og hvorfor ikke bruge bare lidt tid til at lægge en af vores eksfolierende ansigtsmasker et par gange om ugen? Begge masker virker på få minutter, og giver dig således en smule wellness-tid (hvad med at lytte til en god podcast?), mens du nænsomt fjerner døde hudceller og lader de nye celler gløde på overfladen. Du kan vælge mellem en kemisk eksfoliator, som vores Miracle Mask, eller en fysisk eksfoliator, Radiant Glow Mask.

I sidste ende er det jo os selv, der skal leve med vores hud. Vi ved når noget ikke fungerer, og vi ved hvornår vi har brug for ekstra fugt og pleje. Det er vigtigt at overholde et par grundlæggende trin i din daglige rutine – ligesom det er vigtigt at fjerne makeup sidst på dagen! – men du skal også stole på dine instinkter. Vores hud mærker lynhurtigt ændringer i atmosfæren og hvis dit stressniveau ændres. Ofte når hjernen slet ikke at registrere det før huden. Og miljøet omkring os i hverdagen ændrer sig konstant. Hvis det betyder, at du den ene dag bare har brug for et par strejf mat fugtighedscreme, og den næste dag har lyst til et lag ansigtsolie, så prøv det!