Ingrediensfokus: Monoi Olie

I vores serie omkring ingredienser tænkte vi, at det kunne være interessant at se lidt nærmere på én af vores nøgleingredienser, nemlig tahitiansk monoi olie.

Monoi er egentlig en skønhedsingrediens, der har været kendt i århundreder, og den produceres kun i Tahiti, Fransk Polynesien. Olien har faktisk været brugt i årtusinder, primært for sine mange medicinske egenskaber og den har betydet meget for den lokale kultur. Den er lavet ved at opbløde kronblade fra tahitigardenia (også kendt som tiarablomster) i ren ekstra jomfru kokosolie. En proces der varer cirka en måned. Blomsterne bliver omhyggeligt håndplukket før de  åbnes, for at sikre kvaliteten af ​​olien. Man arbejder tillige med et minimum af tiarablomster, for at opnå monoi certificering i Tahiti (15 blomster pr. liter kokosolie).

Monoi olie er en tropisk og delikat duftende, naturlig olie fyldt med E-vitamin og den er særligt gavnlig for både hår og hud. Den har både fugtighedsgivende og beroligende egenskaber, og derfor har vi omhyggeligt valgt denne eksotiske olie til vores Nourishing Hair Elixir, Tropical Blossom Body Polish, Satin Body Gloss og Tropical Blossom Body Butter.

Som en naturlig ingrediens er tahitiansk monoi fri for sulfater, parabener, silikoner og alle andre ingredienser på vores no go liste, og olien har mange fordele og anvendelsesmuligheder. Monoi olie kan bruges til at hjælpe med at fugte huden og berolige solskader. Den kan dæmpe inflammation, lindre tør og kløende hud, lindre eksem og udslæt og kan hjælpe huden til at virke smidig og blød.

Selvom vi bruger monoi som en vigtig ingrediens i nogle af vores produkter, kan den også bruges alene. Prøv at bruge monoi olie på spidserne af tørt hår, på tørre albuer og knæ eller på neglebåndene.

 

BRUG MONOI OLIE SOM EN HÅRKUR

Tahitianerne er kendt for deres lange, lyse hår, og monoi olie er en af ​​deres antikke skønhedshemmeligheder. Selvom vores Nourishing Hair Elixir kan være alt hvad du har brug for til styling, så kan du prøve at lave din helt egen hårkur, for at give håret lidt ekstra kærlighed og opmærksomhed.

  1. Før du vasker håret, så hæld en lille smule monoi olie ud i hånden og massér ind i håret. Selvom det meste af olien bør fordeles ud i længder og spidser, skal du ikke være bange for også at bruge olien i hovedbunden. Hovedbundsmassage er ikke kun behageligt, men virker også stimulerende på hårsækkene, hvilket resulterer i sundt hår.
  2. Lad olien virke i cirka 20 minutter (eller natten over, hvis du kan)
  3. Skyl grundigt ud under bruseren. (Glem ikke at vaske med shampoo to gange for at sikre, at olien er helt væk)

Efter brug af balsam må du ikke glemme at tilføje et par dråber af vores Nourishing Hair Elixir, særligt i spidserne. Håret skal være frotteret, men ikke helt tørt. Det er ganske enkelt den ultimative hårkur!

Er du usikker på hvor meget olie du skal bruge?

Fremgangsmåden er: Less is more! Start med en mindre mængde end du tror du skal bruge og tilføj så eventuelt en dråbe eller to efterhånden som du arbejder dig frem. Man kommer langt med ganske lidt!