Ingrediensfokus: hyaluronsyre

For at forstå, hvorfor hyaluronsyre (også kaldet hyaluronat) virkelig er et hudpleje mirakel, må du først forstå, hvad det er, hvor det kommer fra og hvordan det virker.

Hvad er Hyaluronsyre?

Hyaluronsyre er et glycosaminoglycan, som er et polysaccharid (Beauty by the Geeks kalder det grundlæggende for ‘meget stort sukker’). Det er et molekyle med en gelékonsistens, der kan holde store mængder vand.

Det findes naturligt i vores krop, mest i vores led (for at holde dem mobile), vores øjne (for at holde dem fugtige) og op mod 50% er koncentreret i vores hud, hvilket holder den fugtig og smidig.

HYALURONSYRE FAKTA: Hyaluronsyre fik oprindeligt sit ry som anti-ageing ingrediens, da en journalist besøgte den japanske landsby Yuzuri Hari, hvor man satte sig for at finde ud af, hvorfor indbyggerne forblev ungdommelige i deres fremtræden godt op i 80’erne og 90’erne, samtidig med at de blev ved med at være aktive og mobile.

Man fandt ud af, at deres soja og tofu-holdige kostvaner understøttede kroppens celler til at producere mere hyaluronsyre, hvilket holdt dem ungdommelige og sunde meget længere.

Hvordan virker det?

Det anslås, at vi hver især bærer mellem 15 og 17 g Hyaluronsyre naturligt, hvoraf op til 30% fornyes dagligt. Det giver lidt forskellige fordele afhængigt af hvor det forekommer.

Følgende fordele er videnskabeligt bevist:

  • Øget fugt-optag i huden
  • Øget kollagenproduktion
  • Særdeles effektivt mod frie radikaler
  • Beskytter led og nerver
  • Antibakterielle egenskaber
  • Anti-inflammatorisk, især efter traumer, rifter og sår
  • Sårhelende virkning
  • Effektiv styrkelse af huden efter solskader

Hyaluronsyre er nøgleelementet i hvad forskerne kalder for vores ‘ekstracellulære matrix’ – rammen omkring ​​vores hud, som holder på den fugt, som vores krop har brug for, for at fungere.

Desværre falder kvaliteten og mængden af ​​hyaluronsyre efterhånden som vi ældes. Når man er i midten af 40’erne, vil man typisk have mindre end 40% af den mængde man havde i teenage-årene.

Hvorfor vælge hyaluronsyre i hudpleje?

Efter en aften med for megen alkohol kender vi nok alle til det at huden kan forekomme dehydreret, mat, træt og slap. Og ofte viser fine linjer sig meget tydeligere.

Omvendt ser huden, når den er optimalt fugtet, mere jævn og fast ud, de fine linjer er langt mindre synlige og udstrålingen er fantastisk.

Hyaluronsyrens “superpower” ligger i dens svampelignende evne til at holde på fugten. Faktisk op til 1000 gange sin egen vægt i vand – så hvis din hud har mere hyaluronsyre, kan den holde op til 1000 gange mere fugt.

Den berømte makeup artist Lisa Eldridge lægger stor vægt på hyaluronsyre-holdige produkter og siger:

“Hyaluronsyre er helt klart blandt mine yndlings ingredienser, når det gælder hudpleje.”

Det kan forekomme i mange former; kosttilskud, gels, injektioner, cremer og endda i sminke, men den mest effektive kilde har videnskabeligt set vist sig at være i letvægtsserum, med en ren væskestruktur, som let kan absorberes af huden.

Du kan også se efter ‘hyaluronsyre med lav molekylevægt, hvilket betyder at molekylerne er små nok til at trænge ind gennem hudens overflade og være virkelig effektive.

Hvor udvinder vi vores hyaluronsyre?

Den hyaluronsyre som vi bruger er 100% naturlig og har lav molekylevægt. Den er afledt af en fermentering (nedbrydning) af ​​bakterierne Streptococcus zooepidemicus bacterial.

Den er klassificeret som værende af “bio-fermenteret oprindelse”. Streptococcus zooepidemicus er en almindeligt forekommende bakterie, der findes næsten overalt. Ved at fodre mikroberne (med kulhydrat, sukker osv.), kontrollere pH-værdien, holde dem varme og give dem masser af ilt (i en bio-reaktor), vokser de og producerer rigelige mængder hyaluronsyre.

Producenten beskriver ikke alle detaljer om processen, dyrkningsmetoden eller bakteriens kilde, men bakterierne dyrkes og producerer derved hyaluronsyre med høj molekylvægt.

Slutproduktet opsamles, tørres og skæres for at give en lavere molekylevægt, som er den vi anvender. Fremstillingsmetoden giver en meget høj grad af renhed og molekylevægten kan omhyggeligt kontrolleres. Processen er også fri for GMO og animalsk afledt materiale. Det er en naturlig proces, der efterligner det, der forekommer i naturen.

Hvilke af vores produkter indeholder hyaluronsyre?

 

[vc_row][vc_column width=’1/4′]

HYALURONIC SERUM 200[/vc_column][vc_column width=’1/4′]
DAILY RENEW FACIAL CREAM[/vc_column][vc_column width=’1/4′]
DAILY DEFENCE MOISTURE MIST[/vc_column][vc_column width=’1/4′]
LIQUID CRYSTAL MICELLIC CLEANSER[/vc_column][/vc_row]