Hvorfor bør du overveje at skifte til en naturlig deodorant?

Vi er efterhånden velbevandrede når det handler om fordelene ved naturlig hudpleje, men det vi ofte glemmer at tage med i betragtningerne, er et alternativ til et produkt, de fleste af os bruger hver dag: deodoranten. Det er næsten blevet naturligt, at deodoranten skal være “u-naturlig”. Det er en relativt ny tilføjelse til vores plejerutiner, og den er grundigt forankret i nutiden. Det er let at antage, at syntetiske produkter er den eneste vej når det gælder deodoranter, og så afvise naturlige produkter og antage at de er ineffektive. Dette på trods af hvor meget vi stoler på de naturlige produkter på resten af ​​vores hud. Men sagen er blot, at vores armhuler udsættes for en forfærdelig masse.

Vores moderne livsstil medfører blandt andet at mange af os fjerner hårene under armene hvilket efterlader huden sensitiv og lettere medtaget. Tøjet gnider derefter mod huden, hvilket kan føre til irritation og mindre sår. Ydermere er området under armene mørke og varme, og ikke ofte udsat for lys eller luft, hvilket betyder, at det er en decideret yngleplads for lugtfremkaldende bakterier. Derfor er der i en moderne tidsalder stor efterspørgsel på deodorant. Det faktum at armhulen er et af de mest sensitive steder på vores krop, kombineret med vores vane med at dække dem til bag et lag af syntetiske kemikalier kan faktisk forværre problemet. Den mest almindelige antiperspirant ingrediens er aluminium, som blokerer svedkirtlerne og forhindrer fugt i at nå hudens overflade. Undersøgelser har vist, at armhulerne og vores brystvæv absorberer og holder på spor af aluminium, og de endegyldige konsekvenser af dette er endnu ikke kendt. Aluminiummet kan også forårsage problemer for dem, der har meget sensitiv hud, da det kan irritere det sensitive område yderligere.

 

Naturlig deodorant

Den første ting man bør have for øje, når man tænker på at skifte til naturlig deodorant, er forskellen mellem deodorant og antiperspirant. En antiperspirant virker ved helt at stoppe sveden, mens deodorant fortsat leder sved ud af kroppen, men absorberer nogen eller al fugt og neutraliserer den mulige lugt med en blanding af antibakterielle ingredienser og tilført duft. Naturlig deodorant sigter selvfølgelig også efter at opnå denne effekt, men blot med naturlige ingredienser som kaolin og bikarbonat af soda.

En anden, ikke uvæsentlig ting at overveje, er forkælelsesfaktoren: Hos Evolve mener vi, at en spa-lignende fornemmelse og nydelse ved at bruge et godt hudplejeprodukt alt for ofte overses eller glemmes. Dine armhuler er lige så meget en del af din hud som resten af dine arme og bør prioriteres mindst lige så højt, hvis ikke med mere omhu på grund af det, de gennemgår dagligt. Naturprodukter føles mere eksklusive og nænsomme, og indeholder flere ingredienser, der reparerer og genopbygger huden. Vores Cotton Fresh Deodorant Cream er et perfekt eksempel: nærende ingredienser som sheasmør beroliger huden efter hårfjerning og tilfører en lang række gavnlige vitaminer til området. A-vitamin udligner hudens tone, samtidig med at cellefornyelsen stimuleres og porerne holdes rene og åbne. Dermed udgåes urenheder. E-vitamin har anti-inflammatoriske egenskaber, hvilket gør det perfekt til sensitiv hud efter hårfjerning. Det virker også som fugtighedscreme, hvilket betyder at din hud bliver smidig og sund, mens du holder dig tør. Omega-6 er fantastisk til at hjælpe med at opretholde det beskyttende lag i huden. Dette er særlig vigtigt, hvis du har anvendt hårfjerningsprodukter under armene. Alle de nævnte vitaminer findes i sheasmør, og inddragelsen af ​​denne ingrediens i vores naturlige deodorant betyder, at armhulerne er sunde og i god form hele dagen. Cremen indeholder også fugtgivende kokosnøddeolie og natriumbikarbonat, der begge har antibakterielle egenskaber, som forhindrer fremkomsten af ​​lugtfremkaldende bakterier.

Den sidste grund til at overveje et skift til naturlig deodorant er, at den rent faktisk virker! Det kan virke en smule kontraintuitivt at bruge et mildere alternativ til dit sædvanlige valg af deodorant, men produktanmeldelser har gang på gang påvist, at vores kunder er glade for resultaterne. Præcist som med hudpleje har vi alle individuelle behov og præferencer for en naturlig deodorant, og nogle gange skal du simpelthen bare igang med at prøve nogle få muligheder for at finde det, der virker for dig. Hvorfor ikke starte med vores Cotton Fresh Natural Deodorant Cream – der holder dig frisk og tilføjer lidt luksusfølelse til din morgenrutine? Den blide, naturlige duft vil ikke irritere sensitiv hud, og den beroligende salvieolie bekæmper enhver rødmen og irritation. Den har endda en meget fin og delikat duft, så du kan være sikker på at du dufter dejligt hele dagen igennem!