Hvilken gavn gør gojibær for huden?

Rygtet siger, at gojibær blev opdaget af en videnskabsmand, mens han studerede en gammel stamme i Himalaya, der syntes at leve et langt længere liv end gennemsnittet. Og selvom det måske ikke passer helt, så har bærrene flere egenskaber der er med til at give en ungdommelig glød. Gojibær er sprængfyldt med rå energi og har med rette fået tilnavnet superfood – så hvordan kan du så få udbytte af det?

På grund af deres størrelse kategoriseres gojibær ofte sammen med blåbær og tranebær og de har faktisk også nogle af de samme egenskaber, omend nogle også er helt unikke. Mængden af antioxidanter, som jo gør blåbær og tranebær meget efterspurgte, er endnu mere imponerende her hos gojibærret: Flere undersøgelser har påvist en mærkbar forøgelse af antioxidantniveauerne efter at deltagerne har indtaget gojibær over en 90-dages periode. Antioxidanter hjælper med at forhindre skader efter UV-stråling, hvilket kan føre til pigmentforandringer, rynker og andre, mere alvorlige hudskader. De hjælper også i kampen mod oxidativ stress: en tilstand, hvor din krop har en ubalance af frie radikaler og antioxidanter. Den høje koncentration af antioxidanter i gojibær hjælper med at bekæmpe oxidativ stress og beskytter din krop – tilstanden har været forbundet med en række sygdomme, herunder hjertekarsygdomme og diabetes, såvel som inflammation og ældning. Ingen af disse tilstande er ligefrem gavnlige for hudens udseende.

Gojibær indeholder også beta-sitosterol, som er kraftigt anti-inflammatorisk. Hvis du døjer med poset eller rød hud, eller hyppige akneudbrud, kan gojibær meget vel være en ingrediens, som du bør have mere af i din dagligdag! Beta-sitosterol er en af ​​nøgleingredienserne i marulaolie, der er blevet mere og mere populært indenfor hudpleje i de senere år. Og med god grund! Udover at være anti-inflammatorisk er det nemlig også antibakterielt, så hvis det anvendes topikalt kan det rense huden og reducere forekomsten af akneudbrud. Med andre ord: noget af en multitasker!

Ved siden af ​​disse allerede betydelige fordele gælder også de sædvanlige og velkendte fordele som vi har af at spise frugt og grøntsager: gojibær er rig på atten forskellige aminosyrer, såvel som høje doser protein og fiber, takket være de små frø, som bærrene indeholder. Goji indeholder mere jern end spinat, så hvis du tilføjer dem til din kost vil de hjælpe til at give dig en sund glød: Et højt jernindhold øger hæmoglobin i blodet, hvilket giver dig det magiske og naturlige rosenrøde strejf. Og sammen med de mange vitaminer bærrene indeholder, vil alle disse herligheder ved regelmæssig indtagelse stabilisere og regulere din tarmflora.

Der er mange måder hvorpå du kan indarbejde gojibær i din dagligdag. I tørret form kan du bruge dem på samme måde som du ville bruge rosiner. Vi holder meget af dem tilsat i grød i de kolde måneder, men også bare tilsat en hjemmelavet müsli og ikke mindst i smoothies fungerer de super godt! Du kan også købe bærrene i pulverform, hvilket gør dem nemme at drysse i opskrifter, eller du kan lave din egen te med gojibær ved blot at simre nogle af bærene i vand. Det resulterer i en smuk rubinrød infusion.

Lige såvel som det at anvende gojibær i kosten er en sundhedsmæssig fordel, så kan de også anvendes topisk til at berolige, fugte og detoxe huden. Gojibær er en vigtig ingrediens i vores Daily Detox Facial Wash, og hjælper med at forebygge skader fra forurening, hvilket er en væsentlig oxidativ stressudløser. Ideel til daglig brug for personer med kombineret til fedtet hud. Daglig rens hjælper med at genoprette hudens naturlige balance og minimere overskydende olieproduktion.

For personer med tør hud, eller hvis man bare ønsker at udnytte kraften i disse fantastiske bær derhjemme, hvorfor så ikke prøve at lave din egen ansigtsmaske med gojibær? Opblød en håndfuld tørrede bær i vand i ca. en halv time (eller køb nogle friske!), og bland derefter op med nogle af dine hudplejefavoritter, såsom moset avocado, hvilket vil give et stærkt boost af fugt og sundhed, eller kakao og olivenolie til peeling og beroligelse.