Hvad er slow beauty?

Klodens tempo øges til stadighed – alt sker i øjeblikket, og vi vil altid have mere! Et udtryk der for nylig er begyndt at dukke op, er ”Fast Fashion”. Det beskrives som billigt tøj, der masseproduceres af highstreet detailhandlere efter de seneste modetrends. Disse brugsartikler produceres og distribueres hurtigt, køres direkte fra landingsbanen ind i butikkerne, for at følge med efterspørgslen. Og så glemmes de ofte bagerst i klædeskabet, når hypen dør ud. Den store volumenproduktion har en enorm indvirkning på miljøet, og det er noget folk er begyndt at ønske ændret. Dog kan det være vanskeligt at praktisere kunsten “less is more” – især når online shopping er så nemt og praktisk!

Det modsatte af “Fast Fashion” vil være at samle mere klassiske og tidløse stykker tøj til din garderobe. Prisen kan være højere, men det afspejles i kvaliteten. Ved at investere i din garderobe sparer du faktisk over tid penge og du skåner miljøet. Vi kan også overføre denne idé til vores hudplejerutiner, ved at basere dem på ideen om “Slow Beauty” – men hvad betyder det egentlig?

“Slow Beauty” kan betragtes som et holistisk koncept – hvilket betyder, at det tager alle aspekter af dit liv med i betragtning. Det handler ikke kun om hudpleje, men mere om trivsel som helhed. At få en god nats søvn og sørge for, at din krop får en ernæringsmæssig, afbalanceret diæt er begge en væsentlig del af, hvad slow beauty er, fordi slow beauty i virkeligheden er et livsstilsvalg. Det tager også hensyn til miljøet og fremmer bæredygtighed gennem alle aspekter af produktionen. Det stiller spørgsmål til, hvordan ingredienserne er fremskaffet, og den samlede konsekvens det har på verden omkring os. Selv emballagen skal afspejle den samme ideologi og understøtte bæredygtighed. Alle disse faktorer tages i betragtning når det handler om slow beauty.

Det kan være vanskeligt at tage sig tiden til at vælge, hvilke produkter man skal købe, når man er vant til at blive bombarderet med reklamer, der tilskynder os til bare at købe, købe, købe! Det kan være fristende at hoppe på den næste skønhedstrend, simpelthen fordi alle gør det! I stedet for at købe ind på ryggen af den seneste trend, der muligvis kommer og går på et øjeblik, opfordrer slow beauty os til at tænke over, hvad vi virkelig har brug for i et produkt og til at træffe oplyste valg omkring, hvad vi bruger vores penge på. Vi er dermed i stand til virkelig at sætte pris på, hvad vi køber og vide, at det er det rigtige for os og ikke kun købt på grund af gruppepresset.

Det forholdsvis enkle, første trin mod slow beauty er, at kigge efter produkter, der er naturlige og måske endda endnu bedre: økologiske. Så får huden de reneste ingredienser. Planteekstrakter og naturlige olier er ting du bør indarbejde i din hudpleje. Moder Natur har gjort et fantastisk stykke arbejde med at passe på os, så det er kun ret og rimeligt, at vi gør alt, hvad vi kan, for at tage vare på kloden.

Slow beauty går også ud på en økologisk tilgang og et bæredygtigt perspektiv. Emballage, der kan genanvendes er naturligvis godt for miljøet, og bare det at vide, at du gør dit for kloden, kan virkelig være et løft! Upcycling er også en god måde at få mest muligt ud af dine skønhedsprodukter på. Når du er færdig med din natcreme, hvorfor så ikke genbruge krukken og plante en lille blomst i den?

En anden grundsten ved slow beauty er, at du skal investere i din hudpleje og så iøvrigt ikke forvente resultater med det samme eller natten over. I en verden fuld af hurtige ændringer, kan det være svært at se fordelen ved at bruge de samme nænsomme produkter nat efter nat. Men i virkeligheden er det i mange tilfælde ikke kun bedre for din hud, og resultaterne fra disse hurtige behandlinger er også blot midlertidige – hvorimod hvis du investerer i en bedre kvalitet af hudpleje, så kommer resultaterne nok mere langsomt, til gengæld holder de længere! Slow beauty produkter fokuserer på at forbedre din huds egne egenskaber, herunder celleomsætningshastigheden, så effekten af ​​produktet vil kunne ses længe efter at du har anvendt det. Det er også godt at vide, at huden fornyer sig hver 28. dag i gennemsnit, og denne hastighed nedsættes, når du bliver ældre. Det er vigtigt at give dine produkter tid til at arbejde, hvilket ikke er muligt, hvis du ofte skifter produkt! Det anbefales at prøve et nyt produkt i mindst 28 dage for virkelig at se fordelene – så vær tålmodig!

At tage en lille timeout for dig selv er ikke kun en del af slow beauty. Det er også vigtigt for det mentale velvære. Vi elsker alle lidt forkælelse. Det frigiver endorfiner, hvilket øger humøret – så hvorfor ikke gøre det til en daglig rutine? Skab lidt spa-miljø derhjemme og giv dig selv lidt wellness! Vælg produkter, som du er begejstret for at bruge – at fjerne makeup sidst på dagen behøver ikke at være en træls opgave. Det tilfører et element af luksus, hvis du nærmest ser frem til at rense ansigtet! Gør det til et forkælende ritual før sengetid, og brug lidt ekstra tid på at massere en rensebalm ind i ansigtet, mens du nyder den forfriskende duft. En ansigtsmassage har også et væld af fordele, herunder stimulering af blodcirkulationen. Det behøver ikke tage lang tid, men en regelmæssig hudplejerutine er en god start på et sundt mønster. Når du er færdig om aftenen, kan du eventuelt læse i 10-15 minutter, så dine hudplejeprodukter kan nå at virke ordentligt og trænge ind, inden du lægger hovedet på puden. Derudover vil din hjerne også nå at nulstille sig efter skærmtid.

Særligt om aftenen er det vigtigt at indarbejde rolige og langsomme rutiner, så du ikke går i seng med stresset hud og sind. Det handler om at få så meget ud af de rolige timer som muligt, så du vågner op til en ny dag, med fornyet styrke.