Gode råd omkring personlig pleje

September kan på mange måder godt være stressende. Uanset om det handler om at få modvillige børn tilbage i dagligdag og skole, eller om det bare handler om årstidens skiften til det køligere efterårsvejr, kan det godt gøre os lidt nedtrykte. September er, efter en dejlig varm sommer, for mange af os en tilbagevenden til en dagligdag, der er mere nede på jorden og med alt hvad det nu betyder. Det er på tidspunkter som dette, at den personlige pleje er af største betydning: blot ved at bruge et par minutter ekstra på at holde kroppen i balance og mærke efter hvordan vi har det inderst inde, kan vi sænke stressniveauet og således forhindre en stigning af kortisol i kroppen – hvilket er helt uvurderligt i relation til anti-aging!

Personlig pleje er mange ting, og vi har alle vores individuelle præferencer. Det kan godt virke som et lidt overvældende begreb. Særligt hvis du allerede føler, at tid er en luksus! Men det allerførste trin i at tage vare på sig selv, koster nu ikke ekstra tid: Det handler simpelthen om at sikre, at du får en nattesøvn af god kvalitet hver nat. Afbrudt søvn betyder ikke kun poser under øjnene og et fald i koncentrationen: det er faktisk temmelig dårligt for dit generelle helbred. Når du ikke får nok kvalitetssøvn, så stiger dit kortisolniveau, og du er ikke i stand til at hele og genoplade ordentligt efter dagens aktiviteter og stress. Kortisol udløser inflammation, hvilket betyder, at du vågner op med trist, ujævn hud – og det måske endda flere steder! Hvad værre er, det kan også øge og forstyrre hjerterytme og blodtryk. Intet af dette er godt for kroppen og helbredet! Heldigvis bør det ikke være svært at sikre, at du får en god nats søvn. Sørg for, at dit soveværelse har den optimale temperatur – ca. 16-18 ° C – og prøv at afstå fra at arbejde eller endda se tv i sengen. Ideelt set har du en god time med skærmfri tid, før du skal sove: en af vores foretrukne måder at koble af på, er et afslappende hudplejeritual. Giv huden en blid massage ved hjælp af vores Gentle Cleansing Melt, før du følger op med en beroligende fugtighedscreme. Herefter er du klar til at læse et kapitel eller to i en god bog. Det giver huden mulighed for at absorbere alle de gode næringsstoffer i hudplejeprodukterne, inden du sover.

Et andet let trick er at passe på hvad du spiser. Du har måske ikke tidligere set måltiderne som en kilde til dårligdom, men hvad der sker i din tarm kan også have en utrolig effekt på dit sind: 90% af serotonin – også kaldet lykkehormonet – dannes faktisk i tarmene. Hvis du har følt dig nede uden nogen bemærkelsesværdig grund, bør du tage et kig på, hvad du spiser og prøve at inkludere masser af fiberrige frugter og grøntsager, for at få din mave til at fungere som den skal. Det er så vigtigt at få tid til dig selv, selvom du måske synes du har for travlt. Det er nemlig vigtigt at lytte til, hvad din krop har brug for. Så drop den ofte stressende spinningtime, som veninden måske insisterer på og prøv noget mere nænsom pilates i stedet! Eller hvis du er mere til løb og ved, at det kan få dig ud i den friske luft, så skab et hul i tidsplanen og kom afsted. Løb har mange fordele: Du kan gøre det præcist når du har tid, du kommer ud i den friske luft, og du kan lytte til en podcast eller lydbog mens du løber.

Når vi har travlt og fokuserer al vores tid på andre, er det let at lade vores hudpleje smutte langt ned på listen over prioriteter. Vi mener det er værd at holde huden sund til alle tider. Du har den trods alt for livet! Forsømt hud kan klø, være tør og endda grå og kedelig. Hvorfor ikke kombinere aftenens ansigtsrutine med lidt kropspleje? Det er bevist, at massage stimulerer blodcirkulationen og får huden til at se friskere og mere strålende ud. Vi anbefaler en nænsom scrub med vores Tropical Blossom Body Polish. Den fjerner døde hudceller og den opløftende duft vil give dit humør et boost! Efter eksfoliering kan du følge op med vores herlige Tropical Blossom Body Butter for at bibeholde duften, eller en af vores Aromatic Body Lotions for et afsluttende touch. Huden vil være godt rustet til at reparere sig selv natten over, hjulpet på vej af alle de fantastiske ingredienser, som vi propper i vores produkter. Og du vil vågne op med frisk og glat hud, samt forhåbentlig et strålende humør. Vi vil under alle omstændigheder vove den påstand, at det er værd at bruge bare 5 minutter ekstra på!

Hvis du har brug for lidt mere end et par minutters forkælelse før sengetid, hvorfor så ikke afsætte en hel dag hver uge, hvor du fokuserer på at genoprette forbindelsen til kroppen? Vi synes søndagen er optimal til den slags, idet en smule personlig pleje ikke kun letter mandagsblues, men også kickstarter en produktiv uge. Søndagen kan være den dag, hvor du går en lang tur, eller køber dig selv nogle blomster for at gøre huset lidt mere lyst og duftende. Men husk: Du skal ALDRIG føle dig skyldig i at praktisere god personlig pleje! Dit fysiske og mentale velvære er vigtigt, og personlig pleje spiller en enorm rolle i begge dele.